Fotograaf zwangerschap Limburg: op de Brunssummerheide

2020 09 08 0001

Fotoshoot van je zwangerschap laten maken ? De Brunssummerheide is hiervoor ideaal

Vanmorgen mocht ik de zwangerschapsreportage maken van een voormalig bruidspaar (zijn trouwden 14 februari dit jaar, net voor de lockdown). Vandaag was het zover dat ik haar bolle buik mocht vastleggen.

We spraken af op de parkeerplaats bij het bungalowpark Brunssummerheide. Van hieruit liepen we samen het bos in voor het maken van een korte reportage (een half uur). Ze hadden hun outfits mooi op elkaar afgestemd. Beiden in het blauw en zij in een mooie lange jurk. Kleding die mooi met elkaar matcht komt de fotoshoot altijd ten goed.

Ook het meebrengen van mooie accessoires kan een meerwaarde zijn voor een zwangerschapsfotoshoot. Zo kun je bijvoorbeeld schoentjes, slofjes of een knuffelbeestje van je baby meenemen.

Bij een langere zwangerschapsfotoshoot is het ook leuk wanneer je verschillende outfits meeneemt. Je kunt dan tussentijds een keer wisselen van een jurk naar een broek of omgekeerd.

Bij de zwangerschapsreportage krijg je altijd een leuke 10x15 cm mini album, dat ik binnen een paar weken naar jullie opstuur. Verder zijn bij de reportage van een half uur (die in Brunssum plaats vindt) 5 digitale bestanden naar keuze inbegrepen. Uiteraard kun je ook altijd extra files bijbestellen.

Na een fotoshoot ontvang je binnen een week een mailtje met je persoonlijke login, waar je online de foto's die jij het mooiste vindt kunt selecteren.

Het is tijdens elkaar jaargetijde mooi op buiten zwangerschapsfoto's te laten maken, mits het niet regent. Je kledingkleuren kun je mooi aanpassen aan de jaargetijden.
2020 09 08 0011
2020 09 08 0002
2020 09 08 0003
2020 09 08 0013
2020 09 08 0004
2020 09 08 0006
2020 09 08 0005
2020 09 08 0007
2020 09 08 0008
2020 09 08 0009
2020 09 08 0012
2020 09 08 0010
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Baby's, kinderen & Zwanger

Fotograaf Limburg: kinderfotoshoot in de Rode Beek

kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (1)

Fotograaf Limburg: Spontane gezinsfotoshoot in de beek van het Schutterspark

Deze man gaf zijn vriendin een fotoshoot kado. Het was inmiddels bijna een jaar geleden dat hij de cadeaubon voor de fotoshoot bij mij thuis kwam ophalen.

Nu hadden we afgesproken op een zonnige vrijdagmiddag op de parkeerplaats van het Schuttershuuske in Brunssum. Van hieruit wandelden we naar de Rode Beek in het Schutterspark, waar we spontane kinderfoto's zouden gaan maken van hun zoontje.

De Rode beek is hier erg mooi, omdat hij onder de bomen ligt. Het water is weliswaar koud, maar erg ondiep en dus ideaal om in te spelen. Het licht is ook prachtig, omdat het heel subtiel door de bladeren valt.

Ze hadden wat speelgoed voor hun zoontje meegenomen, om mee in het water te spelen, zoals een emmertje en een gieter. Zijn broekspijpen werden opgerold maar al snel was de hele spijkerbroek nat door zijn enthousiasme. De gieter werd gevuld met water en vervolgens op de kop gehouden, de emmer werd gevuld en gegooid. Enorm veel plezier had deze kleine man met het spelen met water.

Hij had zoveel plezier, dat hij niet meer uit het water wilde om andere foto's te maken. Uiteindelijk lukte het echter een leuke foto's met papa en mama te maken en daarna gingen we naar een grasveldje, waar hij ging voetballen.

We eindigden de fotoshoot met een aantal foto's in een mooie oude Eik. Na een uur, waren vond hij het wel genoeg geweest en rondden we langzaam af.
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (36)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (35)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (33)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (29)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (28)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (27)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (25)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (22)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (19)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (6)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (14)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (16)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (15)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (5)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (10)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (8)
kinderfotograaf gezinsfotograaf Limburg (3)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Zakelijke portretten voor Vitale Limburgers in het nieuwe pand van Qeske in Kerkrade

zakelijk portret Limburg (3)

Fotograaf Limburg: zakelijke portretten voor Vitale (Lim) Burgers bij Qeske in Kerkrade

Onlangs mocht ik foto's van een team van artsen en wetenschappers in het kader van de aftrap van het academisch jaar.

De locatie waar de bijeenkomst een de bijbehorende presentatie plaatsvonden was het nieuwe bedrijfspand van Qeske in Kerkrade (een van de partners van Vitale Limburgers).

Het project Vitale (Lim)burgers is een samenwerkingsverband tussen kennisinstituten voor praktijkgericht onderwijs en onderzoek, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Samen bezitten zij veel expertise op het gebied van voeding, smaak en gecombineerde leefstijlinterventies. Het project Vitale (Lim)burgers staat onder leiding en penvoering van twee Zuyd Hogeschool lectoraten: Gastronomy (onder leiding van lector Peter Klosse) en Voeding, Leefstijl en Bewegen (onder leiding van lector Susy Braun).

Voor verschillende doelgroepen in Limburg bieden zij onder andere op maat gemaakte kook- en voedingsmodules aan. Tijdens deze modules leren – bijvoorbeeld kinderen – dat koken heel erg leuk is en dat goed eten met verse producten uit de regio heel eenvoudig en bovenal ontzettend lekker is.

Terwijl iedereen naar de presentatie van Susy luisterde, maakte ik een opstelling voor de portretten van de deelnemers. Ik koos hiervoor de keuken en de houten muur met daarop het Qeske logo.

Ik maakte het aanrechtblad leeg en decoreerde het met letter, een krant een schaal vol met fruit.
Iedereen mocht op zijn eigen losse wijze poseren, ik stuurde de mensen minimaal aan. Sommigen gingen achter het blad zitten, ander op het blad, anderen op een kruk voor het blad.

Het was erg leuk om na jaren mijn voormalige werkgever nog een keer te ontmoeten.

zakelijk portret Limburg (4)
zakelijk portret Limburg (1)
zakelijk portret Limburg (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages

Familiereortage spontaan in het bos in Zuid Limburg

familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (12)

Spontane familiefoto's laten maken in Zuid Limburg, dan kan op de Brunssummerheide

Deze week mocht ik foto's maken van het gezin van een vriendin. Super leuk natuurlijk, maar als je voor een bekende werkt, wil je het altijd extra goed doen. Dan wil nog juist extra dat ene mooie moment tussen de kinderen onderling, de ouders of moeder en zoon vastleggen. Zoiets kun je echter niet afdwingen.

Iedereen stond mooi gestyled op de parkeerplaats, alle kleuren waren mooie op elkaar afgestemd, dus dat was al een goed begin. We wandelden een stukje en toen liet ik de kinderen om en om in de boom klimmen, voor een portret. Daarna was het tijd voor zoonlief van 2, maar die wilde niet in de boom, dus mocht hij op een stam. Daarna ging het hele gezin aan de slag om hem aan het lachen te krijgen.

Tijdens een wandeling met papa en mama, waarbij hij op de schouders mocht zitten en met zijn zusje mocht spelen, kwam hij los. Na een tijdje fotograferen wandelden we weer verder naar een andere plek. Hier ging het hele gezin in de lucht springen, wat nog niet zo eenvoudig was met z'n zessen.

Uiteindelijk belanden we op een mooie pad waar links en rechts bomen stonden, hier maakte ik foto's in diverse samenstellingen. Mijn favoriete gezinsfoto's zijn altijd toch de spontane, een kind dat omhoog wordt gegooid en lacht, of kom aanrennen. Ik vind dat veel mooier dat een geposeerde foto. Daarom streef ik er altijd naar om een mix van spontaan en geposeerd te maken.

Hieronder een aantal van de foto's uit deze familieportret serie.

familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (1)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (14)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (4)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (3)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (5)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (18)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (17)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (16)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (13)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (11)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (10)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (9)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (15)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (8)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (7)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (6)
familiefotograaf spontaan Zuid Limburg (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Spontane familiefoto's laten maken in Zuid Limburg: familieportret kasteel Oost in Valkenburg

familiefoto's laten maken in Limburg (27)

Familiefotografie Zuid Limburg: spontane familiefoto's bij kasteel Oost in Valkenburg

Vaak word ik gebeld voor het maken van familieportretten in de natuur. Meestal zijn het mensen vanuit het Noorden, ouders met kinderen en kleinkinderen die hier op vakantie zijn, bijvoorbeeld om een 60e verjaardag te vieren van een van de ouders of in verband met een huwelijksjubileum van de ouders.

Zo ook deze afgelopen zaterdag, toen ik deze leuke familie stond op te wachten op de parkeerplaats van het Koetshuis in Valkenburg. Het was een heerlijk zonnige en warme dag en gelukkig hadden wij al om half elf afgesproken.

Toen iedereen er was en wij hadden kennisgemaakt, gingen we samen aan de wandelen om in het kasteelpark van kasteel Oost te belanden. In de tuin van het kasteel startte ik met het maken van een groepsfoto van alle familieleden samen. Wanneer er kleine kinderen in het spel zijn, moet je vaak snel zijn met het maken van de belangrijkste familieportretten.

Toen iedereen vereeuwigd was, liet ik me een beetje spontaan leiden door de gezinnen en maakten we zo met hulp van opa en oma wat leuke foto's per gezin. Vanuit het gras gingen we naar de mooie kleine omheinde tuin, waar zonnebloemen, vlambloemen en andere mooie bloemen bloeiden, die een prachtige omlijsting vormden voor de familie fotoshoot.

De kleinzoon lieten we als een kaboutertje op een grote oranje pompoen zitten en ik eindigde deze familiereportage met een portret voor het kasteel. Inmiddels was er een uur voorbij en had ik iedereen uitgebreid kunnen fotograferen.

We namen afscheid van elkaar. Gelukkig kreeg ik voor het afscheid direct toestemming om dit blog te schrijven.
familiefoto's laten maken in Limburg (2)
familiefoto's laten maken in Limburg (33)
familiefoto's laten maken in Limburg (1)
familiefoto's laten maken in Limburg (31)
familiefoto's laten maken in Limburg (24)
familiefoto's laten maken in Limburg (30)
familiefoto's laten maken in Limburg (29)
familiefoto's laten maken in Limburg (18)
familiefoto's laten maken in Limburg (28)
familiefoto's laten maken in Limburg (23)
familiefoto's laten maken in Limburg (22)
familiefoto's laten maken in Limburg (12)
familiefoto's laten maken in Limburg (3)
familiefoto's laten maken in Limburg (21)
familiefoto's laten maken in Limburg (20)
familiefoto's laten maken in Limburg (19)
familiefoto's laten maken in Limburg (17)
familiefoto's laten maken in Limburg (4)
familiefoto's laten maken in Limburg (16)
familiefoto's laten maken in Limburg (15)
familiefoto's laten maken in Limburg (14)
familiefoto's laten maken in Limburg (13)
familiefoto's laten maken in Limburg (11)
familiefoto's laten maken in Limburg (10)
familiefoto's laten maken in Limburg (9)
familiefoto's laten maken in Limburg (8)
familiefoto's laten maken in Limburg (7)
familiefoto's laten maken in Limburg (6)
familiefoto's laten maken in Limburg (5)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten