Fotograaf Limburg: portretfoto's leerkrachten OBS de Bundeling

09.11.18

Fotograaf Limburg: spontane portretten van de onderwijzers van OBS de Bundeling in Bunde

Bij openbare basisschool de De Bundeling mag ik mijzelf eigenlijk wel de huisfotograaf noemen. Al sinds 4 jaar mag ik er jaarlijks sfeerbeelden maken voor onder andere hun website en de digitale nieuwsbrief van de school en nu mocht ik foto's maken van het team van leraren.

De foto's uit mijn eerdere fotoreportages zijn ook verwerkt in het drukwerk van de school. Zo zijn er kaarten, folders en mappen en gemaakt waarop de foto's uit de fotoshoots terugkomen. Tijdens de fotoshoots fotografeerde ik de leerlingen in de klas, op het speelplein, in de gymzaal en daarnaast maakte ik een groot aantal detailshots van onder andere boeken, speelgoed en creatieve projecten waar de leerlingen mee bezig waren. Basisschool de Bundeling werkt met het Dalton leersysteem.

Het idee was om eerst iedereen spontaan vast te leggen tijdens de vergadering die er die dag plaatsvond. Na de lunch startte ik met deel twee van deze zakelijke fotoshoot, portretten van iedere onderwijzer in zijn of haar eigen klaslokaal. De klaslokalen van deze basisschool zijn bijzonder vrolijk en kleurrijk en vormden een perfecte achtergrond voor een spontane fotoreportage.

Aansluitend maakte ik ook een aantal groepsportretten van de leraren in de Moestuin van de basisschool.

Van directrice Astrid maakte ik een foto op het speelplein, met een aantal leerlingen van de BSO om zich heen.

Hieronder een aantal van de foto's die ik afgelopen vrijdag mocht maken tijdens de studiedag van de basisschool.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Limburg: portretfoto's leerkrachten OBS de Bundeling
Logo Sjurlie.nl