Kinderfotografie spontaan Limburg

Spontane fotoshoot van je kinderen

Spontane kinderfotoshoot

Spontane reportages van je kinderen in de kinderkamer of in de buitenlucht

 

Wat is het beste tijdstip om een fotoreportage van je kind te laten maken ?

In de winter is het qua licht het beste tussen 10.00-15.00 uur. In de zomer kan een fotoshoot van je kinderen in principe de hele dag plaatsvinden, mits het niet te warm is. De beste tijden zijn in de ochtend tussen 09.00-11.00 uur en in de avonduren tussen 18.00-20.00 uur wanneer er een mooie zonsondergang is.

Plan de fotoreportage van je kind op een tijdstip dat hij of zij fit is en houd bij kleine kinderen rekening met slaaptijden. Forceer niets tijdens de fotoshoot. Vraag niet om in de camera te kijken of “cheese” te zeggen, maar laat je kind gewoon spelen of bloemen plukken. 


Kledingtips voor tijdens een fotoreportage van kinderen

Zorg voor matchende kleding voor jou en je kinderen, (ton-sur-ton en zachte kleuren zijn het mooist) draag bij voorkeur effen kleding zonder drukke motieven en zeker geen zwart.
Zorg dat je er zelf ook leuk uitziet zodat er ook een paar foto’s samen kunnen worden gemaakt, eventueel met papa erbij.


Kinderfotografie samen met broer of zus

Het is erg leuk om samen spelend een aantal foto's maken, maar houd er rekening mee dat het mooi fotograferen van ieder kind individueel ook tijd kost en in rust dient te gebeuren. Bij grote leeftijdsverschillen kan het zijn dat het oudere kind ongeduldig wordt wanneer de kleine broer of zus onvoldoende “meewerkt”.
Twee jaar is een moeilijke leeftijd voor het maken van een fotoshoot. Houd hier bij het plannen rekening mee.


Wat is een geschikte plek voor een kinderfotoshoot ?

Het bos, de heide, of een plek langs of aan het water is mooi voor foto’s. Ook een oud stadje met trapjes en mooie gekleurde houten deuren kunnen mooi zijn. Een veld met paardenbloemen of een oude boomgaard kunnen ook prachtig zijn. Houd rekening met de bloei van de natuur bij de keuze van een fotoplek. Daarnaast kun je je fotoshoot stylen met b.v. een hangmat, een hobbelpaard, of een touwschommel. Niet geschikt voor een fotoshoot is b.v. een speeltuin of een kleine achtertuin met schuttingen.

Bekijk Kinderfotografie in mijn portfolio bekijk blogtopics 

Neem contact op
300
Bruiloften
37
Awards
50
Locaties