Doopfotoshoot in de kerk van Heerlerheide

18.08.19

Doopfotograaf Limburg: doopreportage in de kerk van Heerlerheide

Wanneer je als fotograaf een familieportret, de bruiloft en de doopreportage mag maken, mag je jezelf met trots "huisfotograaf" noemen. Dit leuke stel, waarvan een paar jaar geleden de bruiloft mocht fotograferen werd dit jaar ouders van een tweeling.

Een jongen en een meisje en ze werden op een regenachtige zondag gedoopt in de kerk van Heerlerheide. Ik mocht een fotoreportage maken van de doopdienst van de twee kleine spruiten.

Het komt niet meer zo heel vaak voor dat kinderen worden gedoopt en dat ik dus als doopfotograaf wordt ingehuurd voor het vastleggen van zo'n ritueel, maar het is altijd een mooie en dankbare opdracht om zo'n traditioneel gebruik te mogen fotograferen als fotograaf in Limburg. Ik vind het ook wel iets wat nog typisch bij Limburg hoort. De kerk was behoorlijk goed gevuld terwijl ik mijn fotoreportage maakte. Zo kon ik mooi ook wat kerkgangers fotograferen.

Tijdens de doop waren de beide baby's muisstil, zelfs toen hun hoofden overgoten werden met heilig water en toen ze gezalfd werden gaven ze geen kik. Na de doop werd er een schelpje met hun doopdatum en namen ophangen in de kerk.

Na de doopdienst gingen wij naar Simpelveld naar Vakantiehoeve Simplevei, voor een koffietafel, met soep, broodjes en Limburgse vlaai. Toen het tussentijds even opklaarde maakte ik een aantal groepsfoto's en wat foto's van de kersverse ouders met de tweeling.

Van de foto's zal een fotoalbum worden gemaakt dat wordt gecombineerd met foto's van de bevalling.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Doopfotoshoot in de kerk van Heerlerheide
Logo Sjurlie.nl