Fotograaf Limburg: sfeerfoto's van de uitroeping van Prins Patrick III van CV de Heksenberg

11.01.20

Fotograaf Heerlen: sfeerimpressie van de prinsen proclamatie van prins Patrick III van de Heksenberg

 

Eerst mocht ik hun bruiloft fotograferen en nu werd hij prins. Hartstikke zenuwachtig was Patrick, toen ik hem ontmoette bij het gemeenschapshuis van de Heksenberg. Hij zou die avond tot prins worden uitgeroepen. Ik wist dat natuurlijk al een tijdje, maar dat moest geheim gehouden worden. Vandaag zou hij officieel tot prins worden uitgeroepen.

Carnaval heeft iets nostalgisch, bier, sigaretten, gezelligheid, kinderen die confetti verzamelen en spelen terwijl ouders samen plezier maken. Het doet je aan vroeger denken. Ik had nog niet eerder een prinsen proclamatie gefotografeerd, dus ik kreeg een complete planning. Eerst was een oorverdovend optreden van een sambaband, daarna zou Patrick (die zich boven samen met zijn broer aankleedde) gehuld in een soort rood geel groen douchegordijn het podium op worden gebracht. Toen het doek viel, knalde de confetti het rond en was er een hoop gejuich. Daarna kwamen zijn vrouw en de familie het podium op om hem zijn scepter, de ketting en de steek op te zetten.

Na het formele gedeelte deed hij een openingsdans met zijn vrouw en daarna barstte het feest los in de vorm van een polonaise waarbij hij aan iedereen een rondje bier uitdeelde. De avond verliep verder super gezellig, zo was er een optreden en werd er veel gedanst. Zo na twaalven zat mijn opdracht er op en begon het langzaam wat leger te worden.

Aan de achterkant waren van mensen te vinden, samen een sigaret rokend of een frietje aan het eten, van de frietkraam die daar was opgesteld.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Limburg: sfeerfoto's van de uitroeping van Prins Patrick III van CV de Heksenberg
Logo Sjurlie.nl